Заседао Мешовити међудржавни комитет за економску сарадњу Србије и Румуније

Државни секретар у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Републике Србије Стеван Никчевић и државни секретар у Министарству економије Републике Румуније Михаи Адриан Албулеску потписали су Протокол о сарадњи после заседања Мешовитог међудржавног комитета за економску сарадњу Србије и Румуније.

Никчевић је након потписивања Протокола, у Палати Србија у Београду, најавио могућности сарадње у области енергетике, и то у изградњи Паневропског нафтног коридора, нафтовода између Панчева и Констанце и изградњи гасовода између две земље, и додао да се разговарало о јачању речног саобраћаја и пројеката унапређења речног контејнерског саобраћаја до румунске луке Констанца.

Он је рекао да је могућа сарадња у области инвестиција, као и заједнички наступ у земљама са којима Србија има споразум о слободној трговини.

Румунија је један од најзначајнијих спољнотрговинских партнера Србије, четврти у укупној размени коју Србија остварује са светом, а трећи у оквиру земаља Европске уније, рекао је Никчевић, који је заједно са Албулескуом копредседавајући Мешовитог међудржавног комитета за економску сарадњу Србије и Румуније.