Велики потенцијали за унапређење економских односа са Ираком

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић разговарао је данас са министром грађевинарства и становања Ирака Мохамедом Ал-Дераџијем о потенцијалима за унапређење укупних економских односа двеју земаља.

Тема састанка биле су и могућности за повећање учешћа предузећа из Србије на различитим инфраструктурним пројектима у Ираку.

Ал-Дераџи је истакао да су грађевинске фирме из Србије добродошле у обнови и изградњи Ирака, и додао да је током посете Београду представницима надлежних институција и потенцијалним партнерима предао документацију за учешће на тендерима који су у тој земљи расписани за бројне инфраструктурне пројекте.

Он је рекао и да је Влада Ирака спремна за реализацију идеје о формирању мешовитих српско-ирачких предузећа, која би кроз олакшане процедуре долазила до послова на тржишту те државе.

Министар грађевинарства и становања Ирака је потврдио спремност и за сваку врсту помоћи фирмама из Србије које намеравају да послују у тој земљи у смислу отклањања административних баријера и олакшавања процеса регистрације.