Usvojena Uredbu o podsticanju razvoja domaćeg turizma

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici usvojila je Uredbu o uslovima i načinu dodele sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma, koja predviđa podelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u Srbiji, u trajanju od najmanje pet noćenja.

Pravo na dobijanje vaučera, čija će pojedinačna vrednost biti 5.000 dinara imaju penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara i ratni vojni invalidi sa primanjima nižim od 60.000 dinara.

Usvojena Uredbu o podsticanju razvoja domaćeg turizma

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će na svojoj internet stranici (www.mtt.gov.rs) u ponedeljak 22. juna uputiti javni poziv za sve ugostitelje koji su zainteresovani za pružanje usluga smeštaja pod ovakvim uslovima, nakon čega će biti objavljena lista svih hotela, ustanova za lečenje i rehabilitaciju, kao i kategorisanih objekata domaće radinosti, u kojima je moguće realizovati vaučere.

Zainteresovani građani iz pomenutih pet kategorija prijave za vaučere moći će da podnose preko šaltera JP „Pošta Srbije“, a personalizovani vaučeri sa visokim stepenom zaštite biće dostavljani preporučenom poštom na kućne adrese.

Građani će dobijene vaučere moći da realizuju najkasnije do kraja novembra ove godine, u ugostiteljskim objektima sa spiska koji će biti objavljen na internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.