Усвојена Уредбу о подстицању развоја домаћег туризма

Влада Републике Србије на данашњој седници усвојила је Уредбу о условима и начину доделе средстава за подстицање развоја домаћег туризма, која предвиђа поделу ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима у Србији, у трајању од најмање пет ноћења.

Право на добијање ваучера, чија ће појединачна вредност бити 5.000 динара имају пензионери, незапослена лица, корисници права на туђу негу и помоћ, запослени чија примања не прелазе износ од 60.000 динара и ратни војни инвалиди са примањима нижим од 60.000 динара.

Усвојена Уредбу о подстицању развоја домаћег туризма

Министарство трговине, туризма и телекомуникација ће на својој интернет страници (www.mtt.gov.rs) у понедељак 22. јуна упутити јавни позив за све угоститеље који су заинтересовани за пружање услуга смештаја под оваквим условима, након чега ће бити објављена листа свих хотела, установа за лечење и рехабилитацију, као и категорисаних објеката домаће радиности, у којима је могуће реализовати ваучере.

Заинтересовани грађани из поменутих пет категорија пријаве за ваучере моћи ће да подносе преко шалтера ЈП „Пошта Србије“, а персонализовани ваучери са високим степеном заштите биће достављани препорученом поштом на кућне адресе.

Грађани ће добијене ваучере моћи да реализују најкасније до краја новембра ове године, у угоститељским објектима са списка који ће бити објављен на интернет страници Министарства трговине, туризма и телекомуникација.