Ускоро јавне расправе и плаћање картицама на Порталу еУправа

Плаћање платним картицама преко Портала еУправa требало би да заживи у наредна три месеца, изјавио је данас директор Управе за Дигиталну агенду Душан Стојановић.

На представљању новог модула на Порталу еУправa у Палати Србије, он је рекао да је намера да се омогући електронско плаћање са три програма картица, националном Дина картицом и међународним картицама Виза (Visa) и Мастер (MasterCard).

Жеља је да се, како је рекао Стојановић, преко портала еУправa понуди заокружена електронска услуга државних органа, јер по његовим речима услуга није потпуна уколико за њу морате да идете на шалтер ради уплате.

Он је додао да је у току тестирање и плаћања услуга државе преко мобилне апликације „Платимо“.

Стојановић је истакао да се поред постојећих услуга на Порталу, као што је заказивање термина за израду личне карте и пасоша, и обнављања возачке дозволе, развијају и нове које требало да олакшају грађанима коришћење услуга државних органа.

Једна од нових услуга која се равија је, како је истакао, сервис који ће омогућити трудницама да од куће поднесу сва документа која су им потребна за добијање надокнаде.

На скупу у Палати Србије, Управа за дигиталну агенду је представницима државне управе и невладиног сектора, презентовала унапређени модул за електронске јавне расправе на порталу Е-управа и смернице за изградњу веб презентација органа државне управе.

„Што се нас тиче јавне расправе преко Е-управе могу одмах да почну, а на министарствима је да се одлуче да ли ће то радити преко тог портала или само путем свог сајта“, рекао је Стојановић.