Ускоро активна „Инфоклик“ телефонска линија

Још једна у низу трибина за ученике основних школа у оквиру иницијативе „Кликни безбедно“, одржана је јуче у сали биоскопа „Палас Шумадија“ на Бановом брду. Домаћин трибине, општина Чукарица, препознала је значај превентивне и едукативне улоге „Кликни безбедно“ трибина, које редовно организује Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација.

Реализацијом иницијативе Кликни безбедно конкретизоване су бројне активности којима се скренула пажња јавности на негативне аспекте и ризике коришћења интернета. Уједно, покренути су различити видови едукације о онлајн заштити деце, као најрањивије групе подложне различитим видовима злоупотреба приликом употребе интернета.

O трибинама и активностима које ће у наредном периоду бити организоване у склопу ове иницијативе грађани ће, од понедељка 22. априла 2013. године, моћи детаљније да се упознају и путем Инфоклик“ телефонске линије.

Осим пружања тих информација, бесплатнa, анонимнa и информативнa линијa „Инфоклик“ намењенa је свим заинтересованим грађанима који желе да се информишу о активностима које спроводи Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, усмерених ка развоју и унапређењу информационог друштва у Србији. У дате активости убрајају се програми као што су Дигитална школа и Кликни безбедно, као и будући конкурси у овој области.