Унапређење укупних односа са Индонезијом

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић разговарао је данас са делегацијом Парламента Индонезије коју је предводио председник Представничког дома Марзуки Алие.

Љајић и Алие су разговарали о унапређењу укупних политичких и економских односа и могућностима за повећање обима инвестиција и робне размене између Србије и Индонезије.

У разговору је оцењено да постоји велики простор за долазак улагача из Индонезије, што потврђује и заказана посета представника Индонежанског инвестиционог државног фонда (БКПМ), који ће крајем јуна у Београду са представницима надлежних институција Србије утврдити могућности за нове инвестиције у привреду наше земље.

Алие је истакао да Индонезија неће мењати став по питању статуса Косова и Метохије, и нагласио да званична Џакарта у потпуности поштује суверенитет и територијални интегритет Србије.

Он је додао да одлични политички односи двеју држава отварају перспективе за садржајнију привредну сарадњу, и упутио позив грађевинским фирмама из Србије да учествују у реализацији Мастер плана развоја економије Индонезије, којим је предвиђена изградња шест великих путних коридора на највећим острвима те земље.