Унапредити економске односе Србије и Турске

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас у Београду са министром иностраних послова Републике Турске Ахметом Давутоглуом са којим је разговарао о унапређењу укупних билатералних, а посебно економских односа две земље.

Љајић и Давутоглу су се сагласили да ће одржавање великог пословног форума привредника Србије и Турске у септембру ове године дати снажан подстицај за даље јачање економске сарадње и повећање обима робне размене између две државе.

Потпредседник Владе Љајић позвао је турске инвеститоре да више улажу у српску привреду и узму активније учешће у процесу приватизације, а шеф турске дипломатије Давутоглу изразио је спремност појединих компанија из његове земље за нове инвестиције у Србији.

Двојица министара су констатовала и да ће братимљење Београда и Истанбула  отворити нову страницу у билатералним односима и дати импулс тешњој сарадњи српских и турских привредника. На састанку  је најављено и скоро потписивање споразума о сарадњи у области туризма између Србије и Турске, чија је припрема у току.