Трибина о безбедном коришћењу интернета у општини Чукарица

У настојању да своју децу заштите од опасности и потенцијалних злоупотреба којима могу бити изложена на интернету, бројни родитељи имају потешкоће како их научити да интернет користе на безбедан начин.

Са овим циљем, 2009. године је покренутa иницијатива Кликни безбедно чијом су реализацијом конкретизоване бројне активности којима се скренула пажња јавности на све негативне аспекте и ризике коришћења интернета у Србији, уз покретање едукативних програма о онлајн заштити деце, као најрањивије групе подложне различитим видовима злоупотреба приликом употребе интернета.

Иницијативу Кликни безбедно подржала је и Градска општина Чукарица, те ће ученици виших разреда 16 чукаричких основних школа имати прилику да присуствују трибини о безбедном коришћењу интернета у четвртак, 18. априла у 18.00 часова у сали биоскопа „Палас Шумадија“ на Бановом брду.

Трибине за ученике и наставике основних школа у Србији, организоване од стране Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, имају пре свега  превентивну и едукативну улогу у погледу употребе интернета.