Матић: Сви српски путници у Турској су збринути, у комуникацији сам са министром туризма Турске

Министарка Матић саопштила је нове информације које се тичу српских туриста у турским летовалиштима. Tоком протеклих дана у регији Анталијa, Мармарис, Мугла, Бодрум, Алања, Ичмелер и Сиде забележен је око 41 пожар. Хотел Титаник и хотел Узо су најближе регији пожара, на свега око 0.5 километара, те су гости хотела евакуисани. Према информацијама из агенције 1А, српски туристи који су били смештени у 3,4 собе у поменутим хотелима пребачени су у хотел Ксандру у близини, али већ данас су се вратили у смештај.

Агенција Фибула броји око 300 путника у регији Сиде, којима је понудила други смештај. Један број путника су прихватили премештај, док други нису. Што се тиче регије Ичмелер, нема опасности од пожара који би могао да угрози хотеле, а самим тим и туристе.

У Бодруму и Мармарису, према информацијама агенције Одеон, 10 породица је евакуисано, јер у хотелима нема воде и струје, с обзиром на то да су локацијски близу зоне пожара.

Министарка Матић је истакла да је у контакту са министром туризма Турске у случају да је потребно додатно ангажовање наших и турских власти, као и да су све агенције у контакту са турским партнерима и путницима обезбеђујући заменски смештај у случају потребе.