Proširenje delatnosti Intela u Srbiji i regionu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa potpredsednikom američke kompanije „Intel“ Džonom Dejvisom, sa kojim je razgovarao o mogućnostima za proširivanje poslovanja ove korporacije iz oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija na tržištu naše zemlje.

Potpredsednik „Intela“ Džon Dejvis istakao je da je jedan od planova ove kompanije vezan za učešće u programima edukacije nastavnika osnovnih škola u Srbiji, koji bi bili realizovani u saradnji sa nadležnim državnim institucijama.

Dejvis je tokom razgovora informisao potpredsednika Vlade Rasima Ljajića i o nameri svoje kompanije, da najkasnije do kraja drugog kvartala iduće godine, u našoj zemlji započne sklapanje mobilnih telefona sa tehnologijom „Intel“, koji bi bili prodavani na domaćem tržištu, ali i izvoženi u države u regionu, kao i zemlje sa kojima Srbija ima zaključene sporazume o slobodnoj trgovini.

Kompanija „Intel“ prisutna je u Srbiji od 2007. godine i trenutno u svom razvojnom centru u Beogradu zapošljava 22 visokostručne osobe.