Проширење делатности Интела у Србији и региону

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са потпредседником америчке компаније „Интел“ Џоном Дејвисом, са којим је разговарaо о могућностима за проширивање пословања ове корпорације из области информационо – комуникационих технологија на тржишту наше земље.

Потпредседник „Интелa“ Џон Дејвис истакао је да је један од планова ове компаније везан за учешће у програмима едукације наставника основних школа у Србији, који би били реализовани у сарадњи са надлежним државним институцијама.

Дејвис је током разговора информисао потпредседника Владе Расима Љајића и о намери своје компаније, да најкасније до краја другог квартала идуће године, у нашој земљи започне склапање мобилних телефона са технологијом „Интел“, који би били продавани на домаћем тржишту, али и извожени у државе у региону, као и земље са којима Србија има закључене споразуме о слободној трговини.

Компанија „Интел“ присутна је у Србији од 2007. године и тренутно у свом развојном центру у Београду запошљава 22 високостручне особе.