Посета Националне комисије за реформе и развој Народне Републике Кине Републици Србији

Национална комисија за реформе и развој Народне Републике Кине званично ће посетити Републику Србију у периоду од 26. до 28. септембра.

Делегацију Народне Републике Кине поред представника државног сектора, чине и представници привредног сектора, за које ће овом приликом бити организовани сусрети са српским ИКТ привредницима.

Делегацију Републике Србије чине представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Канцеларије за информационе технологија и е-управу Владе Србије и Кабинета премијера Републике Србије.

У оквиру посете, у среду 27. септембра, са почетком у 10 часова, у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2, у сали Југославија, биће одржан скуп под називом „Информатички пут свиле за информациону повезаност“.

Поздравна обраћања имаће шефови делегација обе стране – државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и заменик генералног директора Сектора за индустрију високе технологије Националне комисије за реформе и развој НР Кине, Ву Хао, као и амбасадор НР Кине у Републици Србији, Ли Манчанг.

Уводни говор о дигиталној економији Србије одржаће Јелена Јовановић, представник Привредне коморе Србије.

Овом приликом биће потписан План активности на спровођењу Меморандума о разумевању и унапређењу развоја Информатичког пута свиле за информациону повезаност, који су прошле године у Београду потписали министар трговине, туризма и телекомуникација и потпредседник Владе Србије, Расим Љајић и председник Националне комисије за реформе и развој Народне Републике Кине Сју Шаоши.

Након отварања биће одржан званични састанак на којем ће државне делегације разговарати о иницијативи „Појас и пут“ и имплементацији Меморандума о разумевању и унапређењу развоја Информатичког пута свиле за информациону повезаност.
У Б2Б сусретима учествоваће представници кинеских и српских компанија ИКТ индустрије.

За државнике и привреднике НР Кине, у четвртак, 28. септембра, са почетком у 9.30, биће организована посета Регионалном поштанско-логистичком центру „Београд“ Поште Србије, Угриновачка 210б, Београд. Том приликом биће одржана презентација центра.

У прилогу је агенда догађаја.

Изјаве за медије у среду, 27. септембра, у Палати Србија, биће организоване од 9.30 до 10.00.

Новинарске акредитације послати најкасније до уторка, 26. септембра дo 14 часова на мејл stefan.cupurdija@mtt.gov.rs. Информације на телефон 011 2020060.

Агенда
233.7 KB
29 Преузимања
Детаљније...