Појачан инспекцијски надзор над агенцијама „Fly fly travel“ и „Кофер турс“ због сумње на непоштену пословну праксу

Туристичкој инспекцији Министарства трговине, туризма и телекомуникација се током протеклог викенда поново јавио одређен број грађана, који нису били у могућности да реализују већ плаћене авионске карте, купљене преко агенције „Fly fly travel“, односно „Кофер турс“, која је њен правни следбеник.

Будући да се привредно друштво „Fly fly travel“, односно његов правни следбеник „Кофер турс“ и даље оглашавају преко медија са понудом авио карата за све дестинације, а ценећи податке Народне банке Србије да су поменуте агенције у блокади већ 47 дана, обавештавамо јавност да је у току инспекцијски надзор Тржишне и Туристичке инспекције код обе агенције због сумње на непоштену и обмањујућу пословну праксу.

О свим резултатима инспекцијских надзора у поменутим агенцијама, јавност ће бити редовно информисана.

Такође, Министарство трговине, туризма и телекомуникација доставиће све неопходне информације и другим државним институцијама, како би оне предузеле адекватне мере из оквира својих надлежности.

Имајући у виду горе наведено, неопходно је да грађани са повећаном пажњом приступе уговарању путовања са поменутим агенцијама.