Почиње изградња дистрибутивног центра „Делез“ у Старој Пазови

Потпредседник Владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић, председник и генерални директор „Делез групе“ Пјер Оливије Бекерс и председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић присуствовали су данас постављању камена темељца за изградњу дистрибутивног центра мултинационалног трговинског ланца „Делез“ у Старој Пазови.

Инвестиција у дистрибутивни објекат вредна је 50 милиона евра, а центар ће након завршетка прве фазе градње крајем 2014. године имати 70.000 квадратних метара и запошљаваће приближно 750 људи.

Љајић је навео да је „Делез“ међу већим инвеститорима у Србији, уз напомену да је ова компанија до сада уложила више од милијарду евра у нашу земљу.

Он је истакао и да изградња овог дистрибутивног центра показује да је Србија атрактивна дестинација за инвестиције не само у сектору трговине већ и другим привредним гранама.

Потпредседник Владе је навео да је у сектору трговине запослено 350.000 радника, односно сваки пети, док је свако треће привредно друштво из те бранше.

Љајић је изразио очекивање да ће ова инвестиција подстаћи и друге улагаче да дођу у Србију.

Бекерс је саопштио да је изградња дистрибутивног центра доказ да је Србија камен темељац за присуство „Делеза“ у југоисточној Европи, при чему је указао на велики потенцијал српског тржишта које расте, развија се и обећава.

Генерални директор „Делез групе“ је нагласио да је у плану отварање 20 нових трговина у Србији ове године.

„Делез“ у Србији послује кроз трговинске формате „Макси супермаркет“, „Мини Макси“ и „Темпо“, а укупна мрежа броји више од 360 продајних објеката.

Компанија у Србији је чланица међународног трговинског ланца „Делез групе“, чије је седиште у Белгији и који је присутан у 11 земаља на три континента.