Отварање понуда за приватизацију Телекома средином новембра

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је да ће отварање обавезујућих понуда за приватизацију Телекома бити средином новембра са циљем да се цео процес оконча до краја године ако се добије одговарајућа понуда.

„Осам понуђача колико је приватизациони саветник Лазард предложио комисији да испуњавају услове за приватизацију Телекома није коначан број, рекао је Љајић.

„Моћи ће да им се придружи свако ко затражи од комисије и покаже интересовање да уђе у процес приватизације Телекома“, рекао је Љајић.

Он је рекао да је на састанку Владине комисије за приватизацију Телекома договорено да се нагласи висина инвестиције у наредене три године за потенцијалног купца и прецизирао да целокупна докуменатација подразумева и инвестициони и социјални програм.

Министар је рекао да Влада наставља разговоре са синдикатима око постизања договора везаног за социјални програм.

Упитан да ли је могуће да се испуни захтев синдиката који траже 950 евра по години стажа, он је истакао да се синдикати позивају на договор из 2011. године.

„Околности су се промениле, ми смо спремни да разговарамо. Треба нам социјални програм који ће подржати обе преговарачке стране и влада и синдикати“, казао је Љајић.

Упитан да ли је влада сколонија инвестиционим фондовима или компанијама он је истакао да је Влада сколонија увек ономе ко да најбољу понуду, односно понуди најећи износ.

„Телеком се неће продавати по сваку цену уколико не добијемо задовољавајућу цену“, рекао је он.