OBUKE U OBLASTI INFORMACIONE BEZBEDNOSTI

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa partnerima organizovalo je obuke za više od 100 učesnika, a u cilju jačanja informacione bezbednosti u Republici Srbiji.

U saradnji sa Institutom za standardizaciju, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Nacionalni CERT organizovalo je u januaru obuku o primeni Zakona i informacionoj bezbednosti, izradi Akta o bezbednosti i primeni ISO standarda 27000 za 78 polaznika, predstavnika pravosudnih organa. Obuku je otvorio državni sekretar ministarstva, prof. dr. Miloš Cvetanović, a polaznici su imali priliku da se upoznaju sa zakonskim propisima, ali i da nauče kako da prepoznaju najčešće oblike sajber napada.

Još jedna obuka organizovana je u saradnji sa Nacionalnim CERT-om u okviru koje su radionice na temu “Detekcija i odbrana IKT sistema od sajber napada” realizovane na virtuelnoj platformi ,,Sistem za simulaciju sajber napada“ koja je projektovana i implementirana u saradnji sa kompanijom Majkrosoft.

Jedan od predavača na obukama bila je i Marija Popović – inspektor za informacionu bezbednosti, na temu “Primena modela akta o bezbednosti”.