ОБУКЕ У ОБЛАСТИ ИНФОРМАЦИОНЕ БЕЗБЕДНОСТИ

Министарство трговине, туризма и телекомуникација у сарадњи са партнерима организовало је обуке за више од 100 учесника, а у циљу јачања информационе безбедности у Републици Србији.

У сарадњи са Институтом за стандардизацију, Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Национални ЦЕРТ организовало је у јануару обуку о примени Закона и информационој безбедности, изради Акта о безбедности и примени ИСО стандарда 27000 за 78 полазника, представника правосудних органа. Обуку је отворио државни секретар министарства, проф. др. Милош Цветановић, а полазници су имали прилику да се упознају са законским прописима, али и да науче како да препознају најчешће облике сајбер напада.

Још једна обука организована је у сарадњи са Националним ЦЕРТ-ом у оквиру које су радионице на тему “Детекција и одбрана ИКТ система од сајбер напада” реализоване на виртуелној платформи ,,Систем за симулацију сајбер напада“ која је пројектована и имплементирана у сарадњи са компанијом Мајкрософт.

Један од предавача на обукама била је и Марија Поповић – инспектор за информациону безбедности, на тему “Примена модела акта о безбедности”.