Обавештење о измени Правилника о РиТТ опреми

Mинистарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација донело је Правилник о радио опреми и телекомуникационој терминалној опреми („Службени гласник РС”, бр. 67/11 и 11/12), на основу члана 6. став 1. Закона о техничким захтевима за производе и оцењивању усаглашености („Службени гласник РС”, бр. 36/09) и члана 44. став 1. Закона о електронским комуникацијама („Службени гласник РС”, бр. 44/10).

Правилник имплементира Директиву ЕУ 1999/05 о радио опреми и телекомуникационој терминалној опреми и уводи нови систем оцењивања усаглашености за РиТТ опрему у складу са европским регулаторним оквиром и праксом. Правилиник је ступио на снагу 22. фебруара 2012. године, а нова процедура у вези са увозом и стављањем у промет РиТТ опреме у примени је од 1. јуна 2012. године.

На округлим столовима везаним за развој електронских комуникација одржаних у претходном периоду, велики број представника привреде указао нам је на велике проблеме са којима су се суочавали приликом практичне примене Правилника. Узимајући то у обзир, Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација предложило је покретање процедуре измене Правилника о РиТТ опреми у циљу поједностављења процедуре увоза РиТТ опреме и појашњења самог процеса оцењивања усаглашености.

Позивамо представнике стручне и шире јавности да нам коментаре и сугестије везане за израду предлога измена Правилника достављају на e-mail адресу ritt@mtt.gov.rs .

Правилник о радио опреми и телекомуникационој терминалној опреми
834.4 KB
236 Преузимања
Детаљније...