Nikčević: Proizvodi iz Srbije konkurentni na tržištu Saudijske Arabije

Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stevan Nikčević predvodio je delegaciju proizvođača prehrambenih proizvoda iz Srbije koja se u Sarajevu sastala sa Abdulahom Al Othaimom, vlasnikom „Al Othaim grupe“ iz Saudijske Arabije, trgovinske kompanije koja je jedan od najvećih uvoznika hrane na Bliskom istoku.

Abdulah Al Othaim je tokom sastanka izrazio spremnost da iz Srbije u kontinuitetu uvozi mleko i mlečne proizvode, meso i mesne prerađevine, šećer, suncokretovo ulje i brašno, istakavši da proizvodi iz Srbije i cenom i kvalitetom mogu biti konkurentni na tržištu Saudijske Arabije.

Ovaj sastanak sa vlasnikom „Al Othaim grupe“ nastavak je saradnje koja je počela posetom potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića Saudijskoj Arabiji i razgovorom sa tamošnjim ministrom ekonomije Muhamedom Al Džazerom.

U delegaciji privrednika iz Srbije koji su razgovarali sa vlasnikom „Al Othaim grupe“ bili su predstavnici „Imleka“, „Interkomerca“, „Inveja“ i „Beokatra“.