Никчевић: Производи из Србије конкурентни на тржишту Саудијске Арабије

Државни секретар у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Стеван Никчевић предводио је делегацију произвођача прехрамбених производа из Србије која се у Сарајеву састала са Абдулахом Ал Отхаимом, власником „Ал Отхаим групе“ из Саудијске Арабије, трговинске компаније која је један од највећих увозника хране на Блиском истоку.

Абдулах Ал Отхаим је током састанка изразио спремност да из Србије у континуитету увози млеко и млечне производе, месо и месне прерађевине, шећер, сунцокретово уље и брашно, истакавши да производи из Србије и ценом и квалитетом могу бити конкурентни на тржишту Саудијске Арабије.

Овај састанак са власником „Ал Отхаим групе“ наставак је сарадње која је почела посетом потпредседника Владе и министра спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расима Љајића Саудијској Арабији и разговором са тамошњим министром економије Мухамедом Ал Џазером.

У делегацији привредника из Србије који су разговарали са власником „Ал Отхаим групе“ били су представници „Имлека“, „Интеркомерца“, „Инвеја“ и „Беокатра“.