Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obeležava 9. februar – Dan bezbednog interneta

Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija u saradnji sa Centrom za bezbedni Internet Srbija obeležiće Dan bezbednog Interneta (Safer Internet day), 9. februara 2016. godine u Domu Narodne skupštine, sa početkom u 10 časova.
Manifestaciju povodom obeležavanja Dana bezbednog Interneta svečano će otvoriti državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, gospođa Tatjana Matić.

Ovom prilikom biće održane panel diskusije „Zaštita podataka o ličnosti u uloga institucija u onlajn okruženju“ i „Rad sa mladima i izazovi koje donose nove tehnologije“. Učesnici panela su predstavnici državnih institucija i ustanova – Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Ministarstva unutrašnjih poslova, Dečjeg kulturnog centra, kao i nevladinog sektora – predstavnici Kancelarije za mlade, Net Patrole i Centra za bezbedni Internet.

U programu učestvuje i Hor Dečjeg kulturnog centra, a očekuje se i prisustvo predstavnika IKT kompanija koje posluju u Srbiji.

Cilj manifestacije jeste promocija upotrebe Interneta koji pruža neograničene mogućnosti za komunikaciju i učenje, ali uz svest o riziku koji nosi onlajn okruženje. Učesnici panela skrenuće pažnju na ulogu i odgovornost koju svi imamo u zajedničkom stvaranju boljeg i bezbednijeg Interneta, naročito za decu i buduće generacije.

Dan bezbednog Interneta obeležava se u celom svetu, ove godine pod sloganom „Play your part for a better internet“, sa ciljem promovisanja bezbedne upotrebe novih tehnologija i Interneta. Obeležavanjem Dana bezbednog Interneta u Srbiji, trinaesti put za redom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Centar za bezbedni Internet Srbija priključuju se ovoj međunarodnoj kampanji.

Agenda - Dan bezbednog interneta
393.6 KB
414 Preuzimanja
Detaljnije...