Министарство трговине, туризма и телекомуникација обележава 9. фебруар – Дан безбедног интернета

Министарство трговине туризма и телекомуникација у сарадњи са Центром за безбедни Интернет Србија обележиће Дан безбедног Интернета (Safer Internet day), 9. фебруара 2016. године у Дому Народне скупштине, са почетком у 10 часова.
Манифестацију поводом обележавања Дана безбедног Интернета свечано ће отворити државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација, госпођа Татјана Матић.

Овом приликом биће одржане панел дискусије „Заштита података о личности у улога институција у онлајн окружењу“ и „Рад са младима и изазови које доносе нове технологије“. Учесници панела су представници државних институција и установа – Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Министарства унутрашњих послова, Дечјег културног центра, као и невладиног сектора – представници Канцеларије за младе, Нет Патроле и Центра за безбедни Интернет.

У програму учествује и Хор Дечјег културног центра, а очекује се и присуство представника ИКТ компанија које послују у Србији.

Циљ манифестације јесте промоција употребе Интернета који пружа неограничене могућности за комуникацију и учење, али уз свест о ризику који носи онлајн окружење. Учесници панела скренуће пажњу на улогу и одговорност коју сви имамо у заједничком стварању бољег и безбеднијег Интернета, нарочито за децу и будуће генерације.

Дан безбедног Интернета обележава се у целом свету, ове године под слоганом „Play your part for a better internet“, са циљем промовисања безбедне употребе нових технологија и Интернета. Обележавањем Дана безбедног Интернета у Србији, тринаести пут за редом, Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Центар за безбедни Интернет Србија прикључују се овој међународној кампањи.

Агенда - Дан безбедног интернета
393.6 KB
414 Преузимања
Детаљније...