Љајић са генералним секретаром Муслиманске светске лиге

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са генералним секретаром Муслиманске светске лиге (Рабита) Мухамедом Eл Исом, са којим је разговарао о унапређењу односа између наше земље и поменуте организације, која представља један од најутицајнијих фактора међу државама исламског света.

Током сусрета, Мухамед Ел Иса је истакао значај Србије, као мултинационалне и мултиконфесионалне државе у међуверском дијалогу, не само у регионалним, већ и у ширим међународним оквирима.

Ел Иса је навео и да су односи између ислама и православља кроз историју били од кључне важности за развој верске толеранције међу народима и државама, као и да су те релације изузетно битне и у данашње време.

Потпредседник Владе Србије Расим Љајић је на састанку упутио молбу Ел Иси да Муслиманска светска лига подржи напоре наше земље за добијање статуса посматрача у Организацији исламске конференције, јер је то од великог значаја не само за односе са државама исламског света, већ је од изузетне важности и за све муслимане који живе у Србији.

Љајић је такође позвао Муслиманску светску лигу да размотри могућност изградње културног центра зе међуверски дијалог у Србији.