Љајић: Подељено 67.000 ваучера, обезбеђено додатних 20.000

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је гостујући на РТС да је до сада српским туристима за одмор у домаћим бањама и планинама подељено 67.000 ваучера.

Љајић је навео да је обезбеђено додатних 20.000 ваучера и да очекује да ће и они почетком августа бити подељени.
„До сада смо издали 67.000 ваучера, а у истом периоду прошле године издато је 32.000 ваучера, што је дупло више него прошле године“, рекао је министар.

Како каже, размишљају шта даље – да ли да траже нова средства из буџетских резерви или да акцију заврше два месеца раније него што је планирано.

Љајић наводи да је раст страних туриста који посећују нашу земљу већи од домаћих, те да је 15 посто више страних туриста у првих пет месеци ове године у односу на исти период лане.

У првих пет месеци, појашњава, није било великих манифестација попут Exita, Гуче, Бир феста, те министар очекује да ће ово бити рекордна година по броју страних и домаћих туриста и рекорда по девизном приливу.

Министарство је зацртало амбициозне циљеве за ову годину, а то је три милиина туриста, 1,4 милиона страних туриста и девизни прилив од 1,3 милијарди евра, а Љајић каже да су близу оставарења постављених циљева.

„Ако имамо овај тренд на почетку године, нема разлога да се не настави“, закључио је министар.