Кнежевић: Расте број туриста са далеких тржишта

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Мирослав Кнежевић изјавио је данас да је у првих седам месеци ове године број туриста са далеких тржишта порастао за 65 одсто у односу на исти период прошле године.

Он је у изјави Тањугу истакао да је том тренду веома допринело укидање виза за грађане Кине почетком године, као и интензивнија промоција Србије као туристичке дестинације на далеким тржиштима.

Кнежевић: Расте број туриста са далеких тржишта

„Наш приоритет је привлачење туриста са далеких дестинација, попут Кине, Индије, Јапана и у том циљу са земљама из окружења радимо на креирању нових заједничких производа јер једино повезивањем понуда регион има велику шансу да привуче туристе са далеких тржишта и значајније повећа туристички промет“, истакао је државни секретар.

Кнежевић је подсетио и да је недавно уведена авионска линија Пекинг – Београд, као и да су укинуте визе за грађане Индије и Ирана, што ће такође допринети повећању прихода од туризма са далеких тржишта.

Као илустративан, он је навео пример либанских туриста који су забележили огроман раст броја долазака у Србију ове године.

„Према подацима са којима располажемо, претходне године Србију је посетило укупно 3.200 Либанаца, док је само за првих шест месеци ове године забележно седам хиљада туриста из ове земље“, објаснио је државни секретар.

Разлози за раст броја долазака либанских туриста су профилисање Србије и Београда као значајне дестинације за одржавање конференција и семинара и спортских кампова, па је, како је додао, више стотина лекара, фармацеута и спортиста из Либана боравило у Србији по овом основу.