Кина и Србија ближе у сарадњи у области ИКТ

Објављивањем у Службеном Гласнику Републике Србије, ступио на снагу Меморандум о разумевању између Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Републике Србије и Министарства индустрије и информационих технологија Народне Републике Кине.

Меморандум о разумевању између Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Републике Србије и Министарства индустрије и информационих технологија Народне Републике Кине, о сарадњи у области телекомуникација и информационих технологија (ИКТ), потписан je крајем августа 2013. године приликом посете државне делегације Републике Србијe Пекингу, а на снагу је ступио 31. октобра.

Овај меморандум састављен је у складу са Декларацијом о успостављању стратешког партнерства између Народне Републике Кине и Републике Србије објављене од стране шефова држава и у складу са Споразумом о економској и техничкој сарадњи у области инфраструктуре између Народне Републике Кине и Репубике Србије из августа 2009. године.

Циљ меморандума је учвришћивање развоја и обострано корисне сарадње на пољу ИКТ и промоција друштвеног и економског развоја две пријатељске земље. Меморандум дефинише методе и облике сарадње које ће убудуће спроводити и подстицати два Министарства надлежна за област ИКТ.

Меморандум о разумевању Меморандум о разумевању између Републике Србије и Народне Републике Кине у области  ИКТ
795.1 KB
466 Преузимања
Детаљније...