Јачање пословних односа између ИТ компанија Србије и САД

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са амбасадором САД у Србији Мајклом Кирбијем, са којим је разговарао о плановима за унапређење сарадње две земље у области телекомуникација и информационо-комуникационих технологија.

Кирби је том приликом изразио задовољство резултатима недавне посете Сједињеним Америчким Државама председника Владе Републике Србије Ивице Дачића, нагласивши да су током премијеровог боравка у САД отворене перспективе за јачање пословних односа између ИТ компанија две земље, као и могућности за нове америчке инвестиције у овој области у Србији.

Амбасадор САД се посебно осврнуо на висок квалитет стручњака у области информационо-комуникационих технологија у Србији, додајући да је људски ресурс гарант континуираног раста ове привредне гране у нашој земљи.

Љајић је рекао је да раст ИТ сектора у нашој земљи из године у годину, упркос глобалној економској кризи, доказује виталност ове области и позвао америчке фирме да повећају инвестиције у индустрију информационо- комуникационих технологија Србије.