Иран укида визе Србији

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са делегацијом иранског парламента, коју је предводила председница посланичке групе пријатељства Ирана и Србије Парване Салашури. Потпредседник Владе Љајић је том приликом са иранским парламентарцима разговарао о унапређењу укупних односа две земље, као и о сарадњи у области туризма.

Председница посланичке групе пријатељства две земље Парване Салашури известила је Љајића да је иранска влада донела одлуку о укидању виза за држављане Србије, која ће ускоро ступити на снагу.

Љајић и Салашури су се договорили и да током новембра у Београду буде организован велики скуп српских и иранских туроператера, чији резултат би требало да буде значајно повећање туристичког промета између две земље.

С обзиром на то да је Туристичка организација Србије сврстала Иран међу осам најзначајнијих туристичких емитивних тржишта за наредну годину, нашу земљу ће том приликом посетити и новинарске екипе из највећих медија у Техерану, у циљу презентовања српских туристичких потенцијала иранској јавности.

Потпредседник Владе Љајић исказао је заинтересованост за отварање туристичког представништва Србије у Ирану, а Салашури је наговестила да би обавезу одржавања и покривања трошкова таквог представништва могла презузети једна од највећих иранских туристичких агенција.