Evropska nedelja programiranja 2014.

Od 11. do 17. oktobra pod pokroviteljstvom EU komisije i EU komesarijata za obrazovanje i kulturu odvijaće se manifestacija Evropska nedelja programiranja. Ova druga po redu međunarodna manifestacija ima za cilj da se promovišu i unaprede bazična informatička znanja i veštine ne samo učenika i mlađe populacije već i svih građana.

 
Osim ideje da se promocijom informatičkih znanja i veština poveća interes mladih generacija za hronično nedostajućom stručnom radnom snagom u ovoj oblasti, manifestacija je namenjena i zainteresovanim građanima svih doba.

Građani su u svakodnevnom životu neminovno okruženi informacionim tehnologijama i servisima koje koriste bez suštinskog znanja o mehanizmima koji ih pokreću što ih često stavlja u podređen i neravnopravan položaj prema ponuđačima usluga.

Ministarstvo Prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija su uputila zajednički poziv organizacijama, institucijama i građanima da uzmu učešće u ovoj manifestaciji. Izrazivši na taj način zajedničku spremnost da u domenu svojih nadležnosti i mogućnosti pomognu ovu manifestaciju.

Svi zainteresovani za učešće u Evropskoj nedelji programiranja više informacija mogu naći na veb strani codeweek.eu Organizacije i građani zainteresovani za organizovanje edukativnih događaja u okviru Evropske nedelje programiranja mogu na veb strani events.codeweek.eu/guide/ naći uputstvo za organizaciju događaja, materijale za promociju i resurse za programiranje.

Druge događaje u okviru ove nedelje možete pratiti na društvenim mrežama: Twitter @codeWeekEU oznaka: #codeEU i na Facebook: codeEU.

Evropska nedelja programiranja 2014.
1.3 MB
525 Preuzimanja
Detaljnije...