Европска недеља програмирања 2014.

Од 11. до 17. октобра под покровитељством ЕУ комисије и ЕУ комесаријата за образовање и културу одвијаће се манифестација Европска недеља програмирања. Ова друга по реду међународна манифестација има за циљ да се промовишу и унапреде базична информатичка знања и вештине не само ученика и млађе популације већ и свих грађана.

 
Осим идеје да се промоцијом информатичких знања и вештина повећа интерес младих генерација за хронично недостајућом стручном радном снагом у овој области, манифестација је намењена и заинтересованим грађанима свих доба.

Грађани су у свакодневном животу неминовно окружени информационим технологијама и сервисима које користе без суштинског знања о механизмима који их покрећу што их често ставља у подређен и неравноправан положај према понуђачима услуга.

Министарство Просвете, науке и технолошког развоја и Министарство трговине, туризма и телекомуникација су упутила заједнички позив организацијама, институцијама и грађанима да узму учешће у овој манифестацији. Изразивши на тај начин заједничку спремност да у домену својих надлежности и могућности помогну ову манифестацију.

Сви заинтересовани за учешће у Европској недељи програмирања више информација могу наћи на веб страни codeweek.eu Организације и грађани заинтересовани за организовање едукативних догађаја у оквиру Европске недеље програмирања могу на веб страни events.codeweek.eu/guide/ наћи упутство за организацију догађаја, материјале за промоцију и ресурсе за програмирање.

Друге догађаје у оквиру ове недеље можете пратити на друштвеним мрежама: Twitter @codeWeekEU ознака: #codeEU и на Facebook: codeEU.

  Европска недеља програмирања 2014.
1.3 MB
525 Преузимања
Детаљније...