Електронско фактурисање је будућност

Електронска трговина у Србији учествује са малим уделом у укупној трговини, али је приметан пораст јер је број људи који су куповали онлајн у прошлој години био 600.000 што је за 220.000 више у односу на претходну годину, рекао је помоћник директора Управе за дигиталну агенду Сава Савић, на скупу „Е-фактуре путем канала за е-банкарство“, одржаног у Београду, у организацији компаније Халком.

То показује да је наше тржиште веома перспективно за развој електронског пословања, оценио је Савић и додао да ће увођењем Е-фактура у пословање домаћа привреда и предузећа постати ефикаснија, док ће се пуно средстава уштедети на администрацији.

Према његовим речима, битна ставка за развој електронске трговине и електронског пословања у Србији је и усвајање Закона о платним услугама.

Савић је такође навео ће до краја године бити донет и Закон о електронском пословању који ће објединити два закона која су сада у примени, Закон о електронском потпису и Закон о електронском документу, чиме ће чување електронских докумената бити унапређено и усклађено са новом европском регулативом везаном за електронски потпис.