Пинџо: Дунав је пан-европски туристички производ

Помоћник министра Рената Пинџо оценила је да је Дунавска стратегија кључна за унапређење транснационалне сарадње у региону Дунава, али и за унапређење и хармонизацију постојеће туристичке понуде.

Пинџо је на министарској конференцији која је организована у Тулчи у оквиру румунског председавања Саветом Европске Уније и ЕУ Стратегијом за регион Дунава истакла да је Дунавска стратегија важна и за уравнотежење економских показатеља земаља тог региона.

Присутним земљама чланицама, Пинџо је предложила успостављање транснационалне туристичке опсерваторије на Дунаву, ради континуираног праћења одрживог развоја туризма у региону Дунава и његовог утицаја на животну средину.

Она је овом приликом истакла резултате које је Србија забележила у туризму, а посебно наутичком туризму, улагањима у туристичку и другу инфраструктуру у региону Подунавља.

На скупу чија је тема била „Перспективе за транснационалну сарадњу као алат за економски развој региона Дунава“ представљени су резултати до сада реализованих пројектата у овом региону, али и очекивања од нових пројеката који ће бити финансирани из средстава ЕУ.