Дан безбедног Интернета – „Створимо бољи Интернет заједно“

Ове године, Дан безбедног Интернета (Safer Internet Day) обележиће се 11. фебруара широм света, под слоганом „Створимо бољи Интернет заједно“.

Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација и Центар за безбедни Интернет Србија обележавају овај дан са циљем промовисања сигурне и одговорне употребе нових технологија и Интернета, нарочито међу децом и младима. Овогодишњи Дан безбедног Интернета у Србији ће се обележити у Дому Народне скупштине, у уторак 11. фебруара са почетком у 12 часова.

Дан безбедног Интернета представља јединствену прилику да се фокусирамо на позитивне стране коришћења глобалне мреже, али и на улогу и одговорност коју сви имамо у заједничком стварању бољег Интернет окружења за децу и будуће генерације.

Активности којима ће се обележити овај дан су глобалног карактера. Safer Internet Day се прославља у преко 100 земаља широм света, укључујући и Србију која је на овом пољу активна од 2009. године са пројектом „Кликни безбедно“. Safer Internet Day 2013 окупио је преко милион учесника, представника државних органа, школа, невладиних организација и појединца.