Повећање обима робне размене и унапређење односа Ирака и Србије

Потпредседник Владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић и амбасадор Ирака у Србији Фалах Абдулхасан Абдулсада разговарали су о унапређењу економских односа и могућностима за повећање обима робне размене између две земље.

Потпредседник Љајић и амбасадор Ирака сагласили су се да велики простор за унапређење привредне сарадње постоји у областима пољопривреде, грађевинарства и енергетике, које су и у претходном периоду биле водеће гране у оквиру развоја билатералних економских односа.

Добра основа за успешан наставак привредне сарадње, сложили су се саговорници, могу бити меоморандум о разумевању у области пољопривреде, као и споразуми о економским односима и међукоморској сарадњи Привредне коморе Србије и Федерације ирачких комора, чија је израда у завршној фази.

Потпредседник Љајић и амбасадор Фалах Абдулхасан Абдулсада су изразили спремност и за наставак рада међудржавне Мешовите комисије за економску, техничку и научну сарадњу, чија ће реафирмација дати додатни подстицај у унапређењу односа Србије и Ирака.