Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије, Татјана Матић, учествовала је данас на пленарној сесији ЛГБТИ+ корпоративна друштвена одговорност: подстицање више компанија да искораче, на Међународној конференцији о људским правима, у Дому омладине у Београду.

Овом приликом, министарка Матић је у разговору са другим учесницима панела оценила да Србија, судећи по рекордној посећености ове туристичке сезоне, постаје све пожељнија дестинација за туристе из целог света, без обзира на боју коже, сексуалну оријентацију или пол, те да рефлектује слику толеранције и поштовања, вредности које су увек биле важан део српског народа.

„Никада у модерној историји ЛГБТИ+ особе овде нису биле тако видљиве и прихваћене као данас. Имајући у виду да већа друштвена инклузија ЛГБТИ+ особа позитивно утиче на економски развој, сматрам да их корпоративни пословни сектор, као и државни сектор, могу додатно подржати и оснажити. Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије препознаје значај овог питања и спремно је да оснажи све маргинализоване групе становништва“, истакла је Матић.

Она је поручила да се и државни и приватни сектор у Србији мора супротставити дискриминацији и стереотипима, нагласивши да је то начин за постизање позитивних друштвених промена и економског напретка.