Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије, Татјана Матић, дочекала је данас, на београдском аеродрому „Никола Тесла“, делегацију Међународног бироа за изложбе (БИЕ).

 

Истражна мисија делегације Међународног бироа за изложбе ће боравити у Београду до петка, 16. септембра, како би проценила изводљивост и одрживост EКСПО пројеката, као и политичку и друштвену климу у земљи и граду кандидату која може да обезбеди неопходну подршку пројекту EКСПО.

 

Министарка Матић је овом приликом поручила да ће српска престоница током наредних неколико дана показати све своје предности и потенцијале својим гостима и показати зашто је најбоље решење да управо Београд угости ЕКСПО изложбу 2027. и представи се темом „Игра(ј) за човечанство - спорт и музика за све”.

 

„Београд је потпуно спреман за одржавање специјализоване ЕКСПО изложбе која би нашу престоницу, али и целу земљу, па и регион, ставила у центар догађања и учврстила на туристичкој, економској и културној мапи света. ЕКСПО 2027. у Београду значајно би подстакао инфраструктурни и економски развој престонице и читаве земље, док би и у геополитичком смислу дао велику видљивост и могућност за даљи развој целом региону“, изјавила је министарка Матић.

 

Република Србија је 7. јуна поднела кандидатуру за организовање специјализоване изложбе под називом „Игра(ј) за човечанство - спорт и музика за све“, са планираним датумом одржавања од 15. маја до 15. августа 2027. године, и тако ушла у такмичење са другим земљама и градовима из целог света.