Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Милан Добријевић и министарка спољних послова и међународне сарадње Краљевине Есватини Тулисила Дладле састали су се данас у Београду.

 

Они су разговарали о потреби развијања комуникације и свеобухватне билатералне сарадње са акцентом на туризам, трговину и развој информационог друштва између Краљевине Есватини и Републике Србије и сагласили се да је данашњи састанак још један важан корак у том правцу.

 

Добријевић је нагласио важност развоја телекомуникационих мрежа и дигиталног друштва за унапређење туризма и економије, као и њихов значај у бржем и ефикаснијем превазилажењу проблема изазваних актуелном економском кризом, пандемијом и климатским променама.

 

Сарадња између Републике Србије и Краљевине Есватини постоји од 1968. године, а билатерални односи званично су успостављени 1990. у Њујорку потписивањем заједничког коминикеа. Политички односи између две земље се заснивају на традицији сарадње која је постојала у оквиру Покрета несврстаних земаља