Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Милан Добријевић, свечано је отворио јубиларни Десети Куп Математичке гимназије у Београду.

Државни секретар Добријевић је посебно поздравио такмичаре из иностранства, и овом приликом честитао је ученицима и професорима Математичке гимназије на досадашњим резултатима које су постигли ове године.

„Поносни смо на тако велики број младих, талентованих и вредних људи и радосни зато што сте управо ви будућност не само природних наука, већ сваког напретка. Хвала вам што из године у годину постојано нижете успехе и величате име своје гимназије и наше државе на међународној сцени“, поручио је секретар.

Поред државног секретара Добријевића, на свечаном отварању Десетог Купа Математичке гимназије говорили су директорка Математичке гимназије, Мирјана Катић, директор компаније Moneta Financial Services doo Београд, Петар Славковић и представница компаније HTEC Group, Марија Аћимовић, а отварању је присуствовала и Ана Ђурић-Констракта.

Куп Математичке гимназије је међународно такмичење за ученике у математици, физици и информатици, односно програмирању. Манифестација се организује од 2013. године под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

На овогодишњем Купу који траје од 28. до 30. јуна, такмичиће се 36 екипа из Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Грчке, Северне Македоније, Румуније, Словеније и Србије.