Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић састала се у Београду са кандидатима који ће представљати Републику Србију на првом Глобалном туристичком самиту (GYTS) за младе у граду Соренто, у Републици Италији.

 

Ана Николић и Петар Шекуларац који ће од 27. јуна до 3. јула ове године боравити у Соренту испред Републике Србије и Министарства трговине, туризма и телекомуникација, разговарали су са министарком Матић о својим досадашњим успесима и очекивањима од предстојећег пута.

 

Како Глобални туристички самит обухвата низ догађаја који ће представницима младих из целог света омогућити да износе и размењују идеје, визије и предлоге за будућност одрживог туризма у оквиру Агенде за одрживи развој 2030, министарка Матић изјавила је да је веома важно охрабрити и подржати наше представнике.

 

„Потребне су нам нове идеје, погледи и увиђања о туризму. Сигурна сам да ће Ана и Петар својим оригиналним размишљањима, вредним радом и дружењем са кандидатима из других земаља представити Србију у најбољем светлу, а да ће са собом донети нове перспективе“, изјавила је министарка Матић и исказала задовољство због прилике да их Министарство трговине, туризма и телекомуникација подржи у њиховом даљем образовању и усавршавању.

 

Као чланица Светске туристичке организације Уједињених нација (UNWTO), специјализоване агенције УН задужене за промоцију одговорног, одрживог и универзално доступног туризма, Србија активно учествује у иницијативама које UNWTO спроводи ради унапређења светског туризма.

 

Анa Николић и Петар Шекуларац изабрани су да буду представници Републике Србије на Глобалном омладинском туристичком самиту, на основу јавног позива за избор кандидата Министарства трговине, туризма и телекомуникација.