Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије, Татјана Матић и министар туризма Републике Грчке, Василис Кикиљас, састали су се данас у Палати Србија, у Београду, где су разговарали о унапређењу сарадње у области туризма.

 

Министри су се усагласили да ће наставак успешне сарадње и рад на заједничким решењима за опоравак од кризе изазване вирусом COVID-19, значајно допринети расту туристичког сектора у обе државе.

 

„Утврдили смо да има још простора да додатно унапредимо сарадњу, пре свега када говоримо о последицама које је ковид оставио у сфери туризма, посебно у приватном сектору“, изјавила је након састанка министарка Татјана Матић.

 

Она је додала да Република Србија треба да појача своје промотивне активности на грчком тржишту и да би отварање канцеларије Туристичке организације Србије у Атини значајно допринело повећаној промоцији српског туризма у Грчкој.    

Грчки министар Василис Кикиљас сагласио се да ће српска канцеларија у Атини допринети промоцији Србије као туристичке дестинације.  

Он је истакао да ће што се тиче иницијативе за укидање роминга за држављане Србије о томе разговарати са приватним мобилним операторима у Грчкој.

 

Министри су најавили да ће у првој недељи јуна у Атини бити одржани састанци са представницима приватног туристичког сектора из Републике Србије и Републике  Грчке, на тему предузимања адекватних мера за опоравак од последица пандемије COVID-19.