Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да ће од 1. јануара почети пријављивање за туристичке ваучере за одмор у Србији, који се додељују у циљу подстицања унапређења туристичког промета домаћих туриста на територији Републике Србије.

,,Подршка домаћем туризму у виду доделе туристичких ваучера за одмор у Србији, један је од приоритета ресорног Министарства за туризам и до сада је дало значајне резултате у развоју домаћих туристичких дестинација. Ова подстицајна мера је сада посебно важна с обзиром на потребе за опоравком овог сектора услед пандемијских околности”, рекла је Матић.

Она је истакла да се ваучери у вредности од 5 хиљада динара могу користити у трајању од најмање пет ноћења изван града, општине, односно места пребивалишта или места студирања корисника ваучера, све до 20. новембра 2022. године.

Пријава ће се примати од 01. јануара 2022. закључно са 15. октобром 2022. године, а потенцијални корисници су у обавези да на шалтерима ЈП ,,Пошта Србије” поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана. Резервација смештаја се врши код угоститеља са објављене листе, на основу чега угоститељ издаје потврду о резервацији. Листа угоститеља који учествују у реализацији шеме доделе ваучера биће објављена на интернет презентацији Министарства трговине, туризма и телекомуникација најкасније 31. децембра 2021. године, и биће два пута седмично ажурирана.

Све додатне информације у вези са пријавом и начинима реализације шеме додела ваучера заинтересовани могу добити на интернет адреси Министарства трговине, туризма и телекомуникација: www.mtt.gov.rs.