Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић посетила je Нови Бечеј и том приликом се састала са председником општине, г. Сашом Максимовићем, као и са директором Туристичке организације Новог Бечеја, који су јој презентовали актуелне и будуће пројекте развоја туризма овог краја.

,,Циљ данашње посете Новом Бечеју био је да заједно са челницима ове општине дефинишемо приоритетне пројекте развоја туризма Новог Бечеја и да заједно порадимо на стратешким идејама које ће унапредити туристичку понуду овог места. Сматрамо да је Нови Бечеј врло карактеристична општина, окружена изузетним резерватом природе и реком Тисом, а поседује и две марине, ,,Градиште” и ,,Градску Марину”. Ова општина је такође место бројних културно-историјских споменика, цркава и има огроман потенцијал за туристички развој”, рекла је Матић.

Она је додала и да ресорно Министарство за туризам у наредној години покреће велике пројекте за развој наутичког туризма и да су управо река Тиса и могућности за унапређење марина и наутичког туризма ове општине, биле у фокусу данашње посете.

Министарка је обишла Житни магацин, једну од најстаријих грађевина у Новом Бечеју, марину ,,Градиште”, као и хостел ,,Стара Врањевачка општина”, а на самом крају посетила је и Спомен-музеј ,,Главашева кућа”.

,,За нас је најважније у наредном периоду да се пројекти који буду дефинисани као приоритетни и имплементирају. Сигурна сам да смо на данашњем састанку са председником општине и директором Туристичке организације Новог Бечеја успели то да договоримо и да ће се општина Нови Бечеј придружити и допринети целокупном развоју туризма у Србији”, закључила је Матић.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је за пројекте развоја туризма Новог Бечеја за период од 2015 - 2021. године укупно определило 12.600.000 динара, док је за инфраструктурне пројекте издвојено 7.000.000 динара.