U Pragu zasedao Mešoviti komitet za ekonomsku saradnju Srbije i Češke

Državni sekretara u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stevan Nikčević i zamenik ministra industrije i trgovine Češke Republike Milan Hovorka potpisali su Protokol na Plenarnoj sednici sedmog zasedanja Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Češke Republike, održanom 11. i 12. decembra u Pragu.

Predsedavajući srpske delegacije Stevan Nikčević pozitivno je ocenio kontinuirani rast obima spoljnotrgovinske razmene, uz značajno povećanje rasta izvoza sa srpske strane od 87,2% i smanjenja deficita sa 127 na 53 miliona evra za devet meseci ove godine.

Na Plenarnoj sednici učesnicima se obratio ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić koji je obavestio o dogovorima postignutim sa predstavnicima češke privrede i izrazio uverenje da će se bilateralna ekonomska saradnja u narednom periodu proširiti i na oblast građevinarstva.

Konstatovano je da zajednički zadatak realizacija započetih projekata iz oblasti saobraćaja i energetike kao i uspostavljanje dugoročnih oblika privredne saradnje između dve zemlje.