У Прагу заседао Мешовити комитет за економску сарадњу Србије и Чешке

Државни секретара у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Стеван Никчевић и заменик министра индустрије и трговине Чешке Републике Милан Ховорка потписали су Протокол на Пленарној седници седмог заседања Мешовитог комитета за економску сарадњу између Републике Србије и Чешке Републике, одржаном 11. и 12. децембра у Прагу.

Председавајући српске делегације Стеван Никчевић позитивно је оценио континуирани раст обима спољнотрговинске размене, уз значајно повећање раста извоза са српске стране од 87,2% и смањења дефицита са 127 на 53 милиона евра за девет месеци ове године.

На Пленарној седници учесницима се обратио министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић који је обавестио о договорима постигнутим са представницима чешке привреде и изразио уверење да ће се билатерална економска сарадња у наредном периоду проширити и на област грађевинарства.

Констатовано је да заједнички задатак реализација започетих пројеката из области саобраћаја и енергетике као и успостављање дугорочних облика привредне сарадње између две земље.