Зимска сезона економски значајна, али је приоритет здравље људи

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и представници угоститељског и хотелијерског сектора, туристичких организација и локалних самоуправа, сагласили су се на данашњем састанку да је за опоравак сектора значајно да ради током зимске туристичке сезоне, али да је приоритет очување здравља људи.

„Свесни смо економског значаја наставка рада хотела и угоститељских објеката током зимске сезоне, посебно имајући у виду губитке које је сектор до сада претрпео због последица пандемије. Међутим, здравље и животи људи су на првом месту и неопходна је стриктна примена епидемиолошких мера које је донео и које ће доносити Кризни штаб у односу на епидемиолошку ситуацију“, упозорила је Матић.

Она је истакла да ће у наредном периоду бити појачан инспекцијски надзор и да ће се спроводити строга контрола у хотелима и угоститељским објектима.

„Поштовање прописаних мера, које укључује и ангажовање запослених, њихово усмеравање и упозоравање гостију, предуслов је за даљи несметани рад, и у том смислу неопходно је укључивање свих привредника, али и локалних самоуправа и туристичких организација у контролу примене мера и заштиту грађана“, поручила је Матић.

Састанку су поред представника Министарства трговине, туризма и телекомуникација присуствовали и директор ХОРЕС-а Георги Генов, директор ЈП Скијалишта Србије, Дејан Ћика, директор ЈП Стара планина, Горан Караџић, председник УО хотелијера Александар Василијевић, секретар за туризам ПКС Тијана Маљковић и други представници ПКС, представници локалних самоуправа Рашке и Бруса, директори туристичких организација Златибора, Рашке, Бруса, као и директори хотела у Врњачкој Бањи, на Копаонику и Златибору.