Završnica IT karavana 03 uživo iz Novog Pazara i Beograda

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopštila je prilikom direktnog uključenja u živi prenos svečane završnice ovogodišnje školske kampanje IT karavan 03, da će to Ministarstvo i dalje raditi na prevenciji i edukaciji dece o bezbednom korišćenju novih tehnologija, kao i promociji digitalizacije u obrazovanju.

Završnica IT karavana 03 uživo iz Novog Pazara i Beograda

Đacima, roditeljima i nastavnicima koji su učestvovali u programu IT karavana 03 u Kulturnom centru Novi Pazar, kao i svim školama koje su pratile prenos preko interneta, državni sekretar obratila se iz OŠ „Kosta Abrašević“ u Beogradu koja se uključila u prenos na kanalu Pametno i bezbedno. It Karavan 03 – Uživo iz Novog Pazara

Završnica IT karavana 03 uživo iz Novog Pazara i Beograda

„IT karavan vas upoznaje koje su sve opasnosti koje vas vrebaju na internetu, ali i koje su prednosti savremenih tehnologija, iako vi nekada znate o tome više od nas odraslih, mi ćemo nastaviti da sprovodimo ovaj program kako bi se što veći broj škola uključio u edukaciju o bezbednosti na internetu“, poručila je Matić.

Završnica IT karavana 03 uživo iz Novog Pazara i Beograda

Iz Beograda se obratio i predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Bojan Radić, dok je u Novom Pazaru, gde su programu prisustvovale škole „Stefan Nemanja“, „Bratstvo“, „Rifat Burdžović Tršo“, „Desanka Maksimović“ i „Vuk Karadžić“, učenike pozdravila pomoćnik ministra za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Irini Reljin.

Od 27. februara program IT karavana 03, koji su činile interaktivna prezentacija „Kako da najlakše upropastite svoj život onlajn“, i digitalne radionice za decu i roditelje, osim u Novom Pazaru, izveden je i u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu, za ukupno 26 škola odnosno za preko 3000 osnovaca. Priređene su i javne promocije za građane dok se radionice za roditelje održavaju u još šest gradova u Srbiji: Sečnju, Zrenjaninu, Leskovcu, Čačku, Kraljevu i Užicu. Direktan prenos prezentacije koji je organizovan iz Niša i Novog Pazara pratilo je još oko 800 škola, odnosno oko 25000 učenika.

Završnica IT karavana 03 uživo iz Novog Pazara i Beograda

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovelo je IT karavan treću godinu za redom, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanijom „Majkrosoft“, a ove godine partneri su i Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije i Fondacija Petlja. U okviru kampanje promovisan je i Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu, koji je 27. februara obeležio godinu dana rada.