Завршница ИТ каравана 03 уживо из Новог Пазара и Београда

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саопштила је приликом директног укључења у живи пренос свечане завршнице овогодишње школске кампање ИТ караван 03, да ће то Министарство и даље радити на превенцији и едукацији деце o безбедном коришћењу нових технологија, као и промоцији дигитализације у образовању.

Завршница ИТ каравана 03 уживо из Новог Пазара и Београда

Ђацима, родитељима и наставницима који су учествовали у програму ИТ каравана 03 у Културном центру Нови Пазар, као и свим школама које су пратиле пренос преко интернета, државни секретар обратила се из ОШ „Коста Абрашевић“ у Београду која се укључила у пренос на каналу Паметно и безбедно. Ит Караван 03 – Уживо из Новог Пазара

Завршница ИТ каравана 03 уживо из Новог Пазара и Београда

„ИТ караван вас упознаје које су све опасности које вас вребају на интернету, али и које су предности савремених технологија, иако ви некада знате о томе више од нас одраслих, ми ћемо наставити да спроводимо овај програм како би се што већи број школа укључио у едукацију о безбедности на интернету“, поручила је Матић.

Завршница ИТ каравана 03 уживо из Новог Пазара и Београда

Из Београда се обратио и представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Бојан Радић, док је у Новом Пазару, где су програму присуствовале школе „Стефан Немања“, „Братство“, „Рифат Бурџовић Тршо“, „Десанка Максимовић“ и „Вук Караџић“, ученике поздравила помоћник министра за електронске комуникације и поштански саобраћај у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Ирини Рељин.

Од 27. фебруара програм ИТ каравана 03, који су чиниле интерактивна презентација „Како да најлакше упропастите свој живот онлајн“, и дигиталне радионице за децу и родитеље, осим у Новом Пазару, изведен је и у Београду, Новом Саду, Суботици и Нишу, за укупно 26 школа односно за преко 3000 основаца. Приређене су и јавне промоције за грађане док се радионице за родитеље одржавају у још шест градова у Србији: Сечњу, Зрењанину, Лесковцу, Чачку, Краљеву и Ужицу. Директан пренос презентације који је организован из Ниша и Новог Пазара пратило је још око 800 школа, односно око 25000 ученика.

Завршница ИТ каравана 03 уживо из Новог Пазара и Београда

Министарство трговине, туризма и телекомуникација спровело је ИТ караван трећу годину за редом, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и компанијом „Мајкрософт“, а ове године партнери су и Национална асоцијација родитеља и наставника Србије и Фондација Петља. У оквиру кампање промовисан је и Национални контакт центар за безбедност деце на интернету, који је 27. фебруара обележио годину дана рада.