Usvojen program za subvencije turizmu

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je usvajanje Programa za raspored i korišćenje subvencija u turizmu, na današnjoj sednici Vlade Srbije, izrazivši očekivanje da će uskoro biti razmatrana i inicijativa resornog ministarstva za smanjenje poreza na dodatu vrednost u ugostiteljstvu.

„S obzirom na štetu koju je turistički sektor pretrpeo važno je da reagujemo brzo, kao i sa prethodnim merama olakšice, i da podržimo turizam naročito imajući u vidu da je u pitanju jedna od naših najperspektivnijih privrednih grana“, istakla je ministarka Matić, napomenuvši da je na osnovu odluke Vlade Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odmah raspisalo Javni poziv za dodelu subvencija koji je otvoren do 4. decembra ove godine.

Za „Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu turističkih agencija organizatora turističkih putovanja zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2“, Vlada Srbije odobrila je 150 miliona dinara.