Усвојен програм за субвенције туризму

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић поздравила је усвајање Програма за распоред и коришћење субвенција у туризму, на данашњој седници Владе Србије, изразивши очекивање да ће ускоро бити разматрана и иницијатива ресорног министарства за смањење пореза на додату вредност у угоститељству.

„С обзиром на штету коју је туристички сектор претрпео важно је да реагујемо брзо, као и са претходним мерама олакшице, и да подржимо туризам нарочито имајући у виду да је у питању једна од наших најперспективнијих привредних грана“, истакла је министарка Матић, напоменувши да је на основу одлуке Владе Министарство трговине, туризма и телекомуникација одмах расписало Јавни позив за доделу субвенција који је отворен до 4. децембра ове године.

За „Програм распореда и коришћења субвенција за подршку раду туристичких агенција организатора туристичких путовања због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2“, Влада Србије одобрила је 150 милиона динара.